Ideea acestui sos pesto a venit in urma unei discutii cu nepoata mea. Este un sos care poate fi folosit foarte bine in zilele de post pentru ca nu am pus parmezan. Acesta poate fi adaugat in farfurie, daca se doreste ;)
Am folosit:
- 300 g spanac
- 100 g migdale
- 1 mana leurda (10 - 12 fire)
- 5 fire ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita chimen rasnit
- zeama unei lamai mici
- 100 ml ule de masline
- 1/2 lingurita sare
Am curatat spanacul si l-am spalat in mai multe ape. Aceeasi soarta au avut-o si leurda, ceapa, patrunjelul si mararul.
Cu ajutorul unui prosop curat am absorbit cat de mult am putut apa de pe verdeturi.
Am rasnit migdalele...
... am adaugat spanacul si leurda pe rand (nu incap toate odata) .... Am pornit robotul si in cateva secunde totul a fost "istorie" :)
Am adaugat firele de ceapa.... si peste alte cateva secunde si aceasta s-a "pierdut" :)
A urmat patrunjelul, mararul si chimenul...
In cele din urma am adaugat sarea, zeama de lamaie si uleiul de masline - pe rand.
A rezultat o pasta omogena, foarte parfumata si aromata.
Am hotarat ca voi pastra toata cantitatea in caserole mici, la congelator.
Le-am etichetat si le-am aratat drumul spre congelator.
Vorba aia: cine imparte - parte isi face... deci mi-am pastrat pustin pesto... pentru o portie de spaghete (sunt fara ou - deci sunt de post)
Am adaugat putin ulei de masline peste paste. Sunt foarte pe gustul meu.
Mmmmm!!!
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu