7 ianuarie 2015

Ardei pentru umplut, la borcan


Pentru pregatirea acestor ardei am avut nevoie doar de cate o linguriţă de sare si una de zahar pentru fiecare ardei.
Modul lor de conservare este mai mult decat simplu, dar iarna sunt de-a dreptul deliciosi ;) 

Am ales ardei potriviti ca si marime, i-am curatat de cotor si seminte, i-am spalat si apoi i-am lasat la scurs intr-un vas in care am pus un prosop curat.


Am numarat ardeii si in alt bol am pus tot atea lingurite de sare si zahar (nu linguri cu varf), am amestecat cele doua condimente si am pus in fiecare ardei cate doua lingurite din amestecul respectiv. Am avut grija sa rotesc ardeiul astfel incat sarea si yaharul sa ajunga cam peste tot pe "peretii" ardeiului. 


Pe parcursul a 24 de ore, i-am mai rotit astfel incat zeama lasata de ei sa ajunga cam peste tot iar cand au fost suficient de moi, i-am pus in borcan si am turnat peste ei seama rezultata. Am pus capacul borcanului si gata :) 




Nota: Daca ardeii nu lasa destula zeama, se poate face o saramura pe principiul 1 lingura sare grunjoasa la 1 litru de apa si se completeaza astfel incat sa acopere ardeii in intregime.





10 comentarii:

  1. atata de simplu sunt de facut?
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Prea simplu, nu? :) Noua ne plac tare mult. Dupa ce sunt gatiti, pulpa care pare initial "secatuita" - este perfecta, iar gustul se pastreaza de minune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna. Eu pun numai sare,1 lingurita si-i las si 2 zile si-i rotesc.Apoi bag cate 2 unu in altul ca asa se moaie si-mi intra mai multi in borcan. Dar lichidul nu mi-e suficient si fac o saramura. Inainte de gatit ii tin in apa sa se desareze. La aceasta reteta a ta, nu mai trebuie desarati? Te rog sa-mi spui ca sa fac si eu. Cred ca in prezent mai am vreo 5-6 borcane in pivnita si imediat apar cei noi. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanda, si eu mai fac saramura daca nu lasa destula zeama, am scris la sfarsitul postarii :) Trebuiesc desarati inainte de folosire. Ma bucur ca ai intrebat. Vad ca eu am uitat sa mentionez :)
      Vei vedea ca atunci cand vor fi gatiti, ardeii care initial au fost niste.... "coji" vor fi niste ardei cu pulpa si cu gust intens. Te pup!

      Ștergere
  4. Spuneti-mi va rog,dar saramura nu o fierbeti inainte de a o aduga?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU, nu o fierb :) Doar amestec bine ca sa se topeasca sarea si apoi completez solutia din borcan.

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Daca borcanele sunt sterilizate si se inchid ermetic, daca ardeii au fost sanatosi... nu fermenteaza. De cand fac mi-a fermentato sigura data un borcan si am aflat ca nu se inchisese foarte bine...

      Ștergere