Pentru aceste fursecuri delicioase am folosit reteta Nainei
Pentru coji am avut nevoie de:
- 3 oua
- 1 cana ulei
- 1 cana zahar
- 1 praf de
copt
- esenta de
vanilie
- zahar vanilat
- faina cat
cuprinde (aprox 600 g)
Crema:
- 300 ml
smantana pentru frisca
- 200 g
ciocolata (la alegere)
- 8 biscuiti
zdrobiti cat mai fin
- esenta de rom
- 5 linguri de
nuci macinate sau doar zdrobite
Pentru aluat am frecat putin ouale cu zaharul,
si, apoi am adaugat toate ingredientele in afara de faina.
Am pus faina putin
cate putin pana am obtinut un aluat moale dar, din care sa pot modela bilutele
pentru nuci.
Naina recomanda sa nu exageram cu faina pentru ca vom obtine niste
coji tari. Am respectat recomandarea
Dupa ce am framantat
aluatul, am facut bilute pe care le-am
pus in forma de nuci (neaparat sa fie incinsa, altfel se lipesc). Am pus forma
pe flacara aragazului la foc potrivit
pana se fac maronii.
Pentru crema am facut o crema ganache din
ciocolata si frisca la care am adaugat biscuitii, esenta de rom si nucile.
Aceasta este o varianta de umplut cojile.
Naina avea alta…
Alta data, eu, in
aceeasi crema ganache am pus biscuiti si stafide...
...altadata am pus biscuiti si
visine din dulceata…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu