Ciorba de fasole verde sau ciorba de pastai lati sau rotunzi (sau cum i se mai spune...) oricare i-ar fi numele, este una din ciorbele pe care le mananc cu maxima placere vara. Ii foarte gustoasa si calda, dar si rece.
Am avut nevoie de:
- fasole (pastai)
- un ardei gras
- 1 rosie
- 1/2 legatura frunze
de patrunjel
- 1 lingura faina (nu chiar plina)
- 3 sau 4 catei de usturoi
- putin ulei, sare
Am curatat si spalat fasolea, iar apoi am rupt-o bucati
Am pus-o la fiert PE RAND impreuna cu frunzele de patrunjel
si ardeiul gras.... fara a toca ceva
Dupa ce a fiert cam de jumatate, am pus sare si am inceput
sa pregatesc "rantasul" - care de fapt ii mai mult o ingroseala ...
Am curatat cateii de usturo, i-am tocat marunt si i-am pus
foarte putin la calit in cateva linguri de ulei. Am adaugat imediat rosia
curatata de coaja si tocata cubulete.
Le-am lasat pe foc pana cand zeama de la rosie a secat.
Atunci am luat cratita de pe foc si am adaugat faina - am amestecat bine si am
adaugat incet apa rece avand grija sa nu faca cocoloase.... Cand amestecul a
fost omogen am turnat totul peste fasolea care era 95% fiarta
De data asta am facut-o light... alta data prajesc niste
slaninuta si cand este prajita o scot, adaug usturoiul si o lingurita de faina +
un pic de boia..... Alta data.... strecor rantasul acesta.... astfel nu ajunge
in ciorba usturoiul prajit.... Cand cum.... Uneori o mancam cu smantana....
alteori doar cu ardei iute.... :)
Dupa aceeasi reteta, pregatite cu alte ocazii :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu