Aceasta reteta am gasit-o pe un forum culinar si apartine lui Eataly. Spune ca este o reteta ukrainiana.
Reteta spune simplu: "Cartofii curatati si scobiti se umplu cu carnea ca pentru chiftele. O ceapa taiata solzisori se caleste in unt, se stinge cu apa si se adauga 1 lingura de faina (eu am pus amidon). Se toarna peste cartofi si se pun la fiert. Se acopera oala cu capac."
EU am folosit:
- cartofi
- pulpa de porc tocata
- frunze de ceapa verde
- gogosar congelat
- 1 catel de usturoi
- patrunjel
- sare, piper
Pentru sos:
- unt
- 1 lingura faina
- ceapa - nu am pus pentru ca am uitat
Am calit putin verdeturile (nu era necesar) + gogosarul si am adaugat carnea tocata. Am potrivit gustul de sare si piper.
Am curatat si "scobit" cartofii :)
Am umplut cartofii cu carnea preparata ca mai sus.
I-am pus in cratita cu apa cam pana la jumatate. Am presarat si putina vegeta
Am facut sosul de faina si l-am turnat peste cartofi cand au fost de jumatate fierti.
Deliciosi, aspectuosi :) Atunci cand facem prea multa carne pentru chiftele sau sarmale.... este o buna idee :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu