Am tot auzit de muta vreme de aceasta paine si tot cam de atunci mi-am propus sa o fac.
Astazi a venit si vremea ei.... Nu stiu de ce am asteptat atat si mai ales de ce am ales sa pornesc cuptorul intr-o zi atat de calduroasa. Cert este ca nu-mi pare rau deloc 😉
Am cautat pe internet si am gasit mai multe retete mai mult sau mai putin asemanatoare.
Eu am incercat sa simt aluatul si am folosit urmatoarele cantitati:
Eu am incercat sa simt aluatul si am folosit urmatoarele cantitati:
- 400 g faina alba tip 650
- 150 g faina de malai (grisat)
- 250 g cartofi
- 4 linguri de ulei
- 250 ml apa
- 15 g drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
Am pus totul in cuva masinii de paine, dupa regula bine stiuta... prima data lichidele, sarea, zaharul, apoi cartofii (fierti in putina apa cu sare, scursi de apa, zdrobiti si raciti), cele doua tipuri de faina si la final drojdia. Eu am folosit apa in care au fiert cartofii pentru ca voiam sa pastrez cat mai mult gustul lor.
Am setat programul 7 pentru framantare rapida....
A crescut foarte frumos 😊
L-am rasturnat pe blatul de lucru bine infainat. Aluatul este destul de moale si este necesar ca masa sa fie bine infainata.
I-am dat forma si l-am pus informa de yena tapetata cu hartie de copt.
Am pus totul in cuva masinii de paine, dupa regula bine stiuta... prima data lichidele, sarea, zaharul, apoi cartofii (fierti in putina apa cu sare, scursi de apa, zdrobiti si raciti), cele doua tipuri de faina si la final drojdia. Eu am folosit apa in care au fiert cartofii pentru ca voiam sa pastrez cat mai mult gustul lor.
Am setat programul 7 pentru framantare rapida....
Cand masina si-a terminat treaba, am transferat aluatul intr-un bol si l-am acoperit cu folie alimentara. L-am lasat sa creasca aproximativ 30 de minute.
L-am rasturnat pe blatul de lucru bine infainat. Aluatul este destul de moale si este necesar ca masa sa fie bine infainata.
I-am dat forma si l-am pus informa de yena tapetata cu hartie de copt.
In scurt timp a dat semne ca ar vrea sa iasa din forma, motiv pentru care i-am aplicat 3 taieturi cu lama si apoi am bagat painea la copt. Cuptorul trebuie sa fie preincins, iar primele 10 minute trebuie sa fie la temperatura medie....
La expirarea celor 10 minute am marit temperatura si am mai lasat painea la copt aproximativ 40 minute. (Total = 50 minte)
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Am pus-o pe un gratar si am acoperit-o cu un prosop curat. Am asteptat cuminte sa se raceasca :)
Arata grozav! Coaja este usor crocanta, miezul este pufos si auriu. O mananci cu ochii!
Eu.... am uns la repezeala un colt de paine cu unt, am taiat niste branza telemea de oaie, si am mai apelat la o rosie..... Mmmm!!!
Cu adevarat deosebita :)
In bataia soarelui, isi arata adevarata fata 😊😊😊😊
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu