20 noiembrie 2018

Cartofi cu carnat MAESTRO - la cuptor


Cand am primit produsele din gama MAESTRO - Caroli, spuneam ca ma mananca mainile 😍 
Am pregatit deja doua retete si mai am in plan cateva.

Reteta pe care o voi prezenta aici este o reteta care noua ne este foarte draga si o fac de foarte putine ori intr-un an - doar atunci cand am carnat de casa sau un carnat foarte bun. 

Produsele din gama MAESTRO - Caroli sunt facute cu ingrediente 100% naturale  (inclusiv membrana) si au un gust minunat. Ma bucur mult sa aflu ca lucrurile se pot face si bine. Acesta este si motivul pentru care am hotarat sa pregatesc acesti cartofi, intr-o varianta putin altfel decat ii pregateam pana acum.

Am folosit:

- 300 g carnati grosi Maestro de la Caroli (aproximativ)
- 250 g smantana cu grasime 25%
- 50 ml lapte
- 3 oua fierte (tari)
- 5 cartofi mari
- 1/2 ardei rosu
- putin parmezan
- sare

Dupa cum se poate vedea si din poze, am fiert cartofii in coaja. I-am curatat si i-am lasat sa se raceasca. La fel am procedat si cu ouale.
Am taiat carnatul felii si l-am perpelit putin intr-o tigaie antiaderenta, la foc mic - fara sa pun grasime. 



Vreau sa va spun ca nu am vrut sa pierd nimic din gustul minunat al acestor carnati si am folosit o parte din grasimea lasata de ei in tigaie ca sa ung tava in care am montat totul. Mancarea aceasta in sine este o bomba calorica - deci ce mai conteaza o lingura de grasime 😜

In tava am pus primul rand de cartofi taiati felii, am presarat putina sare, apoi felii de ou, felii de carnat, ardei rosu taiat julien, am razuit foarte putin parmezan si am adaugat smantana diluata cu lapte.



Am pus apoi alt rand de cartofi si restul ingredientelor, dar am pastrat felii de cartofi pentru "capac" - ultimul strat. 


Am turnat restul de smantana si am razuit un strat putin mai generos de parmezan 


Am bagat tava la cuptor, la 200 de grade - pana cand s-a rumenit frumos.


Alaturi de muratura preferata - castrateveti sau varza tocata cu ardei - este o mancare care "te duce" - toata ziua 😊





Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 

Nota personala:


- carnatii sunt condimentati fix atat cat trebuie si sunt usor afumati - motiv pentru care eu nu am mai folosit alt condiment in afara de sare


- sunt minunati pentru gratar 











2 comentarii:

  1. Una din mancarurile prefereta de weekend! Zic de weekend pentru ca atunci am timp sa pregatesc cartofi la cuptor pentru pranz.

    RăspundețiȘtergere