Cand am primit produsele din gama MAESTRO - Caroli, spuneam ca ma mananca mainile 😍
Am pregatit deja doua retete si mai am in plan cateva.
Reteta pe care o voi prezenta astazi - aici, este o reteta foarte simpla si de mare efect - zic eu 😍
Produsele din gama MAESTRO - Caroli sunt facute cu ingrediente 100% naturale (inclusiv membrana) si au un gust absolut minunat.
Ma bucur mult sa aflu ca lucrurile se pot face si bine.
Am folosit:
- 400 g aluat foietaj- 2 pachete carnat subtire 100% natural din gama Maestro - Caroli- 1 galbenus ou- 2 linguri lapte- seminte de in si susan
Am decongelat aluatul foietaj. L-am scos din congelator de seara si l-am tinut in frigider pana dimineata cand l-am scos si l-am lasat la temperatura camerei pana cand am pregatit carnatii.
Am taiat carnatii bucati aproximativ egale si am taiat fiecare bucata in fiecare capat in forma de cruce.
I-am prajit usor, atat cat se de desfaca capetele si apoi i-am scos pe servetele absorbante.
Cand s-au racorit putin, am desfacut aluatul de foietaj si l-am intins usor cu sucitorul, direct pe folia pe care a fost impachetat. Am taiat aluatul felii potrivite cu masura bucatilor de carnat si am impachetat fiecare bucata in aluat.
I-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt - parca erau la parada 😍
I-am uns cu galbenus de ou diluat cu 2 linguri de lapte avand grija sa nu ung si marginile. Daca ajunge ou pe margini - apare riscul ca acesta sa se sigileze si nu se mai desface frumos.
Am presarat seminte de susan si de in.
Am presarat seminte de susan si de in.
Am copt la 200 grade pana cand s-au rumenit frumos
.
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Nota personala:
- carnatii trebuiesc prajiti foarte putin inainte de a-i inveli in aluat. Daca se prajesc prea mult, se usuca prea tare in cuptor
- aperitivul acesta sta cu mare succes pe orice masa festiva. Nu dau niciodata gres cu el.
Mulțumesc :)
RăspundețiȘtergereCu drag! Mutumesc si eu pentru vizita! :)
Ștergere