2 decembrie 2018

Aperitiv delicios cu carnat Maestro - Caroli si foietaj


Cand am primit produsele din gama MAESTRO - Caroli, spuneam ca ma mananca mainile 😍 

Am pregatit deja doua retete si mai am in plan cateva.
Reteta pe care o voi prezenta astazi - aici, este o reteta foarte simpla si de mare efect - zic eu 😍

Produsele din gama MAESTRO - Caroli sunt facute cu ingrediente 100% naturale  (inclusiv membrana) si au un gust absolut minunat.
 Ma bucur mult sa aflu ca lucrurile se pot face si bine.

Am folosit:

- 400 g aluat foietaj- 2 pachete carnat subtire 100% natural din gama Maestro - Caroli- 1 galbenus ou- 2 linguri lapte- seminte de in si susan

Am decongelat aluatul foietaj. L-am scos din congelator de seara si l-am tinut in frigider pana dimineata cand l-am scos si l-am lasat la temperatura camerei pana cand am pregatit carnatii.

Am taiat carnatii bucati aproximativ egale si am taiat fiecare bucata in fiecare capat in forma de cruce.


I-am prajit usor, atat cat se de desfaca capetele si apoi i-am scos pe servetele absorbante. 


Cand s-au racorit putin, am desfacut aluatul de foietaj si l-am intins usor cu sucitorul, direct pe folia pe care a fost impachetat. Am taiat aluatul felii potrivite cu masura bucatilor de carnat si am impachetat fiecare bucata in aluat. 


I-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt - parca erau la parada 😍



I-am uns cu galbenus de ou diluat cu 2 linguri de lapte avand grija sa nu ung si marginile. Daca ajunge ou pe margini - apare riscul ca acesta sa se sigileze si nu se mai desface frumos.
 Am presarat seminte de susan si de in.


Am copt la 200 grade pana cand s-au rumenit frumos



.


Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 


Nota personala:

- carnatii trebuiesc prajiti foarte putin inainte de a-i inveli in aluat. Daca se prajesc prea mult, se usuca prea tare in cuptor 
- aperitivul acesta sta cu mare succes pe orice masa festiva. Nu dau niciodata gres cu el.

2 comentarii: