18 mai 2020

Deliciu cu biscuiti RoStar, ciocolata si crema de vanilie


Am pregatit acest desert mergand pe principiul ca preparatele simple pot fi foarte gustoase si mai ales de mare efect. Faza cu efectul este relativa 😊, dar m-am bazat mult pe gust si nu m-am inselat deloc. 

Biscuitii RoStar sunt preferatii nostri si am hotarat ca sa-i folosesc pentru un desert.
Zis si facut! 😀

Am folosit:

- 300 g biscuiti Petit Beure Extra
- 200 ml frisca naturala, lichida
- 75 g unt cu 82% grasime
- 100 g ciocolata cu lapte 
-140 g ciocolata neagra 
- esenta de rom

Pentru crema:

- 1 litru lapte
- 200 g zahar
- 110 g amidon de porumb
- 3 galbenusuri
- 100 g unt cu grasime 82%
- 2 pliculete zahar vanilinat
- un praf sare

Pentru decor:

 - 50 g ciocolata 
- 2 sau 3 linguri de frisca lichida

Eu am inceput pregatirea acestui desert cu crema pentru ca aceasta trebuie fiarta si necesita ceva timp pentru racire.
Intr-un bol am pus amidonul, sarea, zaharul si zaharul vanilinat. Le-am amestecat si apoi am adaugat galbenusurile de ou si putin lapte. Am omogenizat si am adaugat lapte pana cand am obtinut o compozitie care curge si este fara cocoloase.




Restul laptelui (pana la 1 litru) l-am pus sa fiarba intr-o cratita  antiaderenta. Cand a fost fierbinte am adaugat compozitia cu oua si amidon. Am amestecat continuu pana cand a inceput sa fiarba si s-a ingrosat. A rezultat o budinca fina pe care am transferat-o intr-un bol si am acoperit-o cu folie alimentara, in contact direct - ca sa nu se formeze pojghita.


Cand a fost rece complet am adaugat-o pe rand in untul spumat si am mixat continuu obtinand o crema pufoasa.

Dar, pana s-a racit crema eu m-am ocupat de "blatul" acestui desert.

Am rupt biscuitii ...


...intr-um ibric incapator am pus frisca lichida si untul. Le-am pus sa se incalzeasca pana au ajuns la punctul de fierbere si apoi am adaugat ciocolata rupta bucati. In acest moment am si retras ibricul de pe foc. Peste aproximativ 3 minute am amestecat ciocolata cu laptele si frisca pana la omogenizare.



Am turnat totul peste biscuiti si am amestecat pana cand toti biscuitii au fost incorporati in crema. Tot acum am adaugat si esenta de rom.


Am turnat biscuitii intr-o tava cu pereti detasabili, cu dimensiunile de 24/24 cm. Initial am invelit peretii tavii in folie alimentara. Astfel, desertul de scoate mai usor.


Am adaugat crema de vanilie...



Am nivelat si apoi am spritat ciocolata topita in frisca, am adaugat niste bilute colorate in alb si auriu si decorul a fost gata 😀

Peste aproximativ 4 ore am indepartat peretii detasabili ai tavii si am taiat cateva bucati.
Rezultatul a fost conform asteptarilor 😍😍😍


Ca la aproape orice desert, a doua zi bucatile taiate sunt mai fotogenice 😊





Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 


Nota personala:

- Desertul poate fi considerat o bomba calorica, dar nu trebuie mancat tot odata si atunci  il trecem la "exceptii" 😊😜
- esenta de rom este facultativa si in tot cazul nu trebuie adaugata prea multa pentru ca estompeaza gustul biscuitilor - chestie de gust....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu