Le-am pregatt de multe ori. Sunt chiar asa cum le spune numele: rapide😉
Am folosit:
- 200 g iaurt
- 200 g smantana (fermentata cu 18% grasime)
- 370 g faina tip 000
- 2 oua mari
- 100 g zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilinat
- coaja de lamaie
- 10 g praf de copt
- 1 varf cutit sare
- ulei pentru prajit
Am mixat ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilinat, apoi am adaugat iaurtul si smantana. Am mixat cat sa se incorporeze si am adaugat apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sare. Tot acum am pus in compozitie si o lingurita de coaja de lamaie (de la borcan). Am mixat in continuare pana cand toate au fost bine amestecate si GATA 😉
A rezultat un aluat putin mai gros decat cel de clatite.
Am pus intr-o cratita ulei cam de doua degete si l-am incins.
Am luat cate putin aluat cu lingura si cu ajutorul unei spatule din slicon l-am ajutat sa blonjeze in baia de ulei 😀
Acum a fost momentul ca "sa reglez" temperatura uleiului. Daca acesta este prea fierbinte gogoselele se rumenesc rapid si exista riscul ca ele sa ramana crude in interior. Daca nu este destul de fierbinte... acestea se imbiba cu prea mult ulei si fix asta nu mi-am dorit.
Nu sunt chiar STAS, dar sunt foarte dragalase. De data aceasta am ales sa le fac foarte mici 😉
Sunt foarte gustoase si foarte pufoase 😍😍😍
De obicei doar le pudrez cu zahar, dar de data asta, pe cateva am spritat si putin sos de caramel 😋
Ne plac mult...oricum 😉
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Nota personala:
- smantana se poate inlocui cu iaurt
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu