Multi ani au trecut de cand nu am mai pregatit paste cu pesmet.
Brusc mi-a venit o pofta nebuna si cum aveam paste de casa de la A-L-T-O am trecut imediat la treaba 😊
Se pregatesc simplu de tot cu doar cateva ingrediente, iar rezultatul este foarte pe placul meu 😍
Am folosit:
- 200 g paste de casa (tagliatele)
- 30 g unt
- 80 g pesmet (5 linguri)
- 80 g zahar tos
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 plic zahar vanilinat
Intr-o cratita antiaderenta am pus untul taiat bucatele si l-am lasat sa se topeasca incet, fara sa se arda
Am adaugat pesmetul si am amestecat aproape continuu pana a absorbit tot untul si apoi s-a rumenit frumos
Am luat cratita de pe aragaz si am adaugat mirodeniile si zaharul tos...
...si am amestecat
Am fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet si le-am scurs
Le-am adaugat apoi peste pesmetul pregatit initial si le-am ametecat cu delicatete, astfel incat pesmetul sa "inveleasca" cat mai uniform tagliatelele
Le-am portionat urgent si am mancat cu mare pofta 😍😍😍😍😍
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Nota personala:
- se poate preagati cu orice tip/fel de paste, dar pentru un gust desavarsit ar fi recomandat sa fie de calitate
- raportul paste/pesmet este corect din punctul meu de vedere
- cantitatea de zahar este relativa
- mie imi place zaharul tos pentru ca imi place sa simt acel CRANT 😀
- se poate adauga si putina nuca
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu