"Sa fac spume dac stiu" - nebunia de pe Tic Toc 😄
Da, am avut si eu solicitare pentru acest desert 😉 Sigur, dupa ce am depasit faza amuzanta datorata denumirii, oarecum sceptica - am inceput documentarea. Am ajuns la concluzia ca preparatul este un fel de budinca.... Pana la urma am hotarat sa regatesc reteta Jamilei, cu foarte mici modificari.
A rezultat o crema fina si foarte gustoasa 😉
Am folosit:
- 200 g zahar
- 100 g ciocolata 50% cacao
- 50 g masa de cacao
- 80 g amidon de porumb
- 250 g mascarpone
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un praf sare
Nu am poze din timpul pregatirii, dar voi incerca sa fiu cat mai explicita 😉
Am pus intr-un bol zaharul, amidonul si praful de sare. Peste acest amestec am adaugat putin lapte (la fel ca si atunci cand se pregateste budinca la plic) si am omogenizat.
Intr-o cratita am pus la fiert diferenta de lapte si untul. Cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat amestecul de amidon si zahar. Am amestecat continuu cu un tel pana cand s-a ingrosat si a devenit o crema/budinca fina.
Am impartit budinca in doua boluri, in mod egal. Am acoperit o parte cu folie alimentara, in contact direct cu aceasta ca sa nu formeze crusta si am lasat-o sa se raceasca complet.
In cealalta, calda fiind, am adaugat ciocolata, masa de cacao si o lingurita de esenta de rom. Am amestecat pana cand acestea s-au incorporat complet. Am acoprit-o si pe aceasta cu folie alimentara si am lasat-o sa se raceasca
Cand ambele compozitii au fost complet reci, in prima am adaugat o lingurita de esenta de vanilie si mascarpone. Am mixat cateva secunde.
Mai departe....Nu am avut foarte multa imaginatie.... Am pus cele doua creme in posh-uri si astfel am spritat-o in pahare si boluri.... Am decorat simplu cu putina ciocolata alba si bombonele decorative 😊
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu