14 iulie 2021

Ciorba de legume cu multe rosii si taitei cu oua de prepelita


Este canicula si nu prea avem chef sa pornim aragazul. Dar o ciorba ca aceasta se face foarte simplu si repede. Sigur, ea se poate face oricand in timpul anului, dar parca niciodata nu este atat de gustoasa ca si vara - cand toate legumele sunt proaspete.

Am folosit:

- 500 g rosii foarte coapte
- 1 morcov mare (aprox 150 g.)
- 1 ceapa de marime medie
- 1 radacina patrunjel (aprox 50 g.)
- 1 ardei gras
- rondele de ardei iute dupa gust (optional)
- 1 legatura patrunjel verde
- 50 sau 60 g taitei cu oua de prepelita
- sare
- ulei de masline

Am curatat, spalat si tocat legumele in fel si chip 😉


Intr-o oala am pus la fiert aproximativ 2.5 litri apa si o lingurita de sare grunjoasa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat legumele (mai putin rosiile)


Le-am lasat sa fiarba pana cand au fost aproape fierte. 
Intre timp am decojit rosiile si le-am dat pe razatoare.


Le-am adaugat apoi in oala si am mai fiert totul aproximativ 5 minute


Am pregatit o mana buna (50 - 60 g) din taitei cu oua de prepelita...


...i-am adaugat si pe acestia in oala si am fiert totul inca 3 sau 4 minute. Apoi am oprit focul si am adaugat patrunjel verde tocat.


Pentru ca eu mananc destul de picant, am mai adaugat in farfurie cateva rondele de ardei iute 😉





 Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.


Nota personala:

- leusteanu poate inlocui cu foarte mult succes patrunjelul

- tateii cu oua de prepelita sunt absolut deliciosi. Au ramas fermi in ciorba.

- a rezultat o ciorba densa, dar foarte gustasa atat calda cat si rece.- cu un aport  nutritiv de inalta calitate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu