8 martie 2021

Clatite ca la Ana Lugojana


 Am tot auzit de clatitele banatene, desigur am auzit numai de bine. 😀
Nu am avut ocazia sa le gust "la mama lor acasa", dar intamplator am dat pe net peste niste poze foarte apetisante. Acesta a fost momentul hotarator! 😍 Am pornit documentarea si... un pic de colo, un pic de colo... le-am pregatit si eu. Sunt cu adevarat WAU!

Am avut nevoie de:

- clatite, eu le-am facut fix dupa reteta de AICI

pentru umplutura:
- 250 g branza dulce de vaci
- 1 ou
- 50 g zahar
- 1 plic zahara vanilinat
- coaja de portocala
- 100 ml smantana pentru frisca
- 100 g stafide hidratate

- 4 galbenusuri
- 50 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 200 ml smantana naturala pentru frisca

- 4 albusuri
- 150 g zahar

- unt pentru uns tava (formele)

In timp ce am copt clatitele, mi-am permis 😊 sa pregatesc si crema cu care le voi umple.

Pur si simplu am amestecat toate ingredientele. Pentru ca branza pe care am folosit-o a fost cam... seaca (asa mi s-a parut mie), am adaugat si 100 ml smantana pentru frisca.


Apoi am pus cate o lingura generoasa de crema umplutura pe fiecare clatita si le-am impachetat ca in imaginile de mai jos




Le-am asezat frumos in tava unsa generos cu unt...


.... si intr-o forma ceramica monoportie


Apoi am amestecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilinat. Am adaugat smantana pentru frisca, am omogenizat si am turnat sosul format peste clatite


Am introdus formele cu clatite in cutorul preincins la 180 grade C. 
Cand sosul de galbenusuri si smantana a inceput sa se inchege le-am scos si am adaugat bezeaua pregatita din cele 4 albusuri si 150 zahar.



Am introdus din nou formele in cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit foarte usor.


Despre gust?  Curcubeu pe cerul gurii 😍😍😍 
Ne plac mult si de cand le-am facut prima data.... am mereu cerere 😀


Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.

Nota personala: 

- sosul de galbensuri trebuie doar sa se inchege usor. 
- sursa principala de inspiratie AICI





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu